Versjon 2. 20.7.2018

Vår personvernerklæring

 

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt i henhold personvernlovgivningen.  

1. PERSONLIG INFORMASJON

Opplysninger som kan knyttes til deg som person vil aldri bli gjort tilgjengelig for andre virksomheter eller bli koblet med andre eksterne register. Vi håndtere dine personopplysninger i samsvar med gjeldende personopplysningslov og EUs personvernforordning. Du har alltid rett til å få den informasjonen vi har lagret om deg, samt å få den slettet. Kontakt kundeservice på kundeservice@madebyyou.no hvis du vil at informasjonen skal slettes, eller du ønsker å få informasjonen vi har om deg utlevert. 


Made By You Orkanger AS (MadeByYou) ved daglig leder er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet nedenfor.

2. HVA REGISTRERES NÅR DU BESØKER VÅRE SIDER

WEBANALYSE

Når du besøker www.madebyyou.no eller www.mns-festival.nobruker vi et verktøy, Google Analytics, for å analysere din bruk av nettsiden. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Opplysningene lagres i 26 måneder, og slettes deretter. 

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

 INFORMASJONSKAPSLER

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som madebyyou.no. Tekstfilen er lagret enten i minne (session cookies eller som en tekstfil(tekstbasert cookies). I informasjonskapslene vil det bli lagret opplysninger om: IP adresse, valgt nettleser, operativsystemer, hvilken bredbåndsleverandør man benytter, samt data over besøkte undersider og dato/tidspunkt for besøket. 

Dataene blir returnert til websiden ved senere besøk. Cookies tillater oss å kjenne deg igjen automatisk når du besøker nettstedet vårt, slik at vi kan gjøre opplevelsen personlig og tilby en mer relevant brukeropplevelse. Vi bruker også informasjonskapsler (og lignende data, som for eksempel Flash cookies) blant annet til forebygging av svindel. Hvis nettleseren din er satt til å avvise cookies fra vår nettside, vil du ikke vil være i stand til å fullføre en handel eller dra nytte av visse funksjoner på vår nettbutikk, for eksempel å lagre varer i handlekurven eller motta personlige anbefalinger. Vi bruker også cookies til statistikk for å lære om hva våre kunder er opptatt av, slik at vi kan gjøre nettsidene våre enda mer brukervennlige.

Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se webleserens hjelpesider for innstillinger. Du kan også benytte vår slett cookies nederst på høyre side av vår nettside. Ved å bruke nettsiden madebyyou.no samtykker du samtidig til bruk av informasjonskapsler ved å akseptere meldingen som dukker opp ved første gangs besøk på siden. 

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr 1 f) som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern.

Opplysningene vil aldri bli utlevert eller stilt til disposisjon for tredjepart utenfor vår virksomhet. Utenforstående kan bare få innsyn i opplysningene dersom dette er nødvendig for å utføre bestemte tjenester for Made By You Orkanger AS.

FACEBOOK OG INSTAGRAM

Alle som besøker Facebook sidene vil få lagt inn en cookie (sporingskapsel) på datamaskinen, som Facebook bruke for å samle inn personopplysninger for å forbedre sitt eget annonsesystem. MadeByYou får muligheten til å motta statistikk om hvor mange personer som ”liker”sidene og innleggene våre. Det er Facebook som er dataansvarlig for dine opplysninger i Facebook.

Når det gjelder måling og analyse av annonser vi kjøper av Facebook og Instagram, behandler Facebook data på vegne av MadeByYou for å måle resultatene og rekkevidden til annonseringskampanjer, og rapportere tilbake innsikt om personene som har sett og samhandlet med annonsene. 

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a), som tillater oss å behandle opplysninger basert på samtykke for bruk av cookies på våre hjemmesider. 

 

3. HVA REGISTRERES NÅR DU KONTAKTER OSS 

 E-POST

I vår e-post kommunikasjon benyttes TLS-kryptering for å sikre kommunikasjonen. De fleste webmailtjenester støtter denne krypteringen, og e-postkommunikasjon med oss vil være sikret. All inn- og utgående e-post skannes for virus og skadevare.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som gir oss grunnlag for å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å sikre MadeByYou Orkanger as sin datasikkerhet.

DIN E-POST ADRESSE

Din e-post adresse brukes til å kunne identifisere deg overfor systemet. Vi bruker også adressen for å skrive til deg vedrørende ditt kjøp eller de konkurranser du har deltatt i. Om du ønsker det kan du motta nyhetsbrev fra oss. Du melder deg på ved å gå inn på “Min side”. Du kan også enkelt melde deg av via en link i nyhetsbrevet, eller på “min side”.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b), behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale den registrerte er part i. 

BESØKENDE I VÅRE BUTIKK LOKALER

Kunder som er innom vår fysiske butikk vil fanges opp av kundetellere. Denne kundetelleren registrerer ikke deg som person. Kun at noen går inn i vårt butikklokale. Dette er derfor ikke å anse som behandling av personopplysninger. 


4. HVA REGISTRERES NÅR DU ER IKONTAKT MED OSS

REGISTRERING AV ORDRE OG KJØP

Registrering av kjøpsordrer i vår nettbutikk på www.madebyyou.nogjøres via vår nettbutikk løsning.

Når du handler hos oss oppbevarer vi informasjon som navn, adresse, e-post og telefonnummer. Dette er for å gjøre oss i stand til å fullføre handelen og levere ordren til deg.Vi er også pålagt å oppbevare informasjonen i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter 10 år. Vi oppbevarer av sikkerhetshensyn også IP-adressen som er benyttet for å registrere bestillingen. 

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet, lagres på egne servere som driftes av vår leverandør Netpower. Det er kun Made By You Orkanger as og Netpower (med underleverandører) som har tilgang til opplysningene som samles inn. All informasjon i vår nettbutikk krypteres og er sikret med SSL sertifikat. 

Registrering av kjøp i vårt kassesystem skjer kun ved å registrere kortinformasjon. Korttransaksjoner lagres i henhold til gjeldene regelverk for transaksjoner ved kjøp, og lagres hos NETS som er dataansvarlig. 

Kjøp via VIPPS registreres hos VIPPS AS, som er dataansvarlig for opplysninger tilknyttet betalinger fra deg som kunde. MadeByYou har kun innsyn i opplysninger for å kunne sluttføre avtalen vi har med deg som kunde. Det betyr at vi ser navn, og at betalingen er gjennomført. 

Vi samarbeider med Posten for utsendelse av varer. Vi gir personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted. Opplysningene slettes innen 36 måneder.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b), behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale den registrerte er part i.

REGISTRERING AV BILLETTER

MadeByYou benytter en ekstern leverandør av billettsystem for registrering og kjøp av billetter til ulike arrangement. Dataansvarlig er Tikkio as en norsk leverandør. Bankopplysninger i forbindelse med kjøp gjort via Tikkio behandles utelukkende av PayEx. All informasjon i Tikkio krypteres og er sikret med SSL sertifikat. MadeByYou har tilgang til å se alle kunder som har meldt seg på arrangementer og foredrag. 

Tikkio har sin egen personvernerklæring her. https://tikkio.com/privacy

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 b), behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale den registrerte er part i.

INNMELDING I KUNDEKLUBB 

MadeByYou benytter en ekstern leverandør av kassesystem, Sharp, for å registrere og lagre opplysninger i kundeklubben. Kundeklubben registrerer navn, adresse, e-post og mobilnummer for å kunne identifisere deg for å gi kundefordeler og for å kontakte deg med andre medlemsfordeler. Opplysningene lagres i 12 mnd, hvis det ikke har vært registrert kjøp i perioden, vil opplysningene slettes automatisk. Opplysninger som vi er pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering vil slettes etter 10 år. 

E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du melder deg av nyhetsbrevet. Du kan melde deg av ved å trykke på lenken for dette i nyhetsbrevet eller ved å kontakte oss. MadeByYou bruker en databehandler, MailChimp til å administrere og sende ut nyhetsbrevet, og det er Mailchimp som drifter databasen der e-postadressene lagres.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av e-postadressen er samtykke, personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a

ABONNERE PÅ NYHETSBREV

MadeByYou sender ut nyhetsbrev på e-post til de som ønsker. Nyhetsbrevet inneholder informasjon om nyheter, tilbud, kampanjer, informasjon om arrangementer etc. For at vi skal kunne sende deg nyhetsbrev på e-post, må du registrere en e-postadresse. E-postadressen vil bare bli brukt til å sende ut nyhetsbrev og eventuelt brukerundersøkelser om nyhetsbrevet for å få tilbakemelding om hva leserne har behov for og hva de synes er interessant.

E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du melder deg av nyhetsbrevet. Du kan melde deg av ved å trykke på lenken for dette i nyhetsbrevet eller ved å kontakte oss. MadeByYou bruker en databehandler, MailChimp til å administrere og sende ut nyhetsbrevet, og det er Mailchimp som drifter databasen der e-postadressene lagres.

Behandlingsgrunnlaget for behandling av e-postadressen er samtykke, personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 a)

DOKUMENTASJON AV SAMTYKKE GJENNOM DOBBELT OPT-IN I E-POST

Når du melder deg på nyhetsbrevet får du informasjon om hva vi samler inn og hvorfor. Ved å melde deg på brevet samtykker du til vår behandling av opplysninger om deg. Påmeldingen må bekreftes ved å klikke på en lenke i e-post, såkalt dobbelt opt-in. Det er for at vi skal kunne dokumentere din påmelding til nyhetsbrevet.

FACEBOOK OG INSTAGRAM

Legger du igjen navn og adresse eller en kommentar, vil opplysninger bli liggende som en del av innlegget. Vi vil da svare deg på via den samme kanalen du tok kontakt med oss. Loggen på samtalen vil bli liggende i Facebook eller Instagram. Ved å benytte denne kanalen til å kontakt oss, anser vi det for en aksept av vilkårene for å bruke denne kanalen. 

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern.

5. INFORMASJONSSIKKERHET OG DATABEHANDLERE

MadeByYou drifter ikke systemene vi bruker, og er avhengig av å inngå driftsavtaler av IKT systemer med eksterne parter. Vi har derfor databehandler avtaler med disse leverandørene for å sikre at de håndterer personopplysningene i henhold til våre retningslinjer. 

Nettsidene til MadeByYou er hostet hos Netpower som er en norsk leverandør og et norsk datasenter blir brukt. Til drift og support av nettsidene brukes også Netpower. Det er også Netpower som drifter vår Exchange (e-post) server. Dette er regulert i egen avtale med Netpower.

6. DINE RETTIGHETER

Vi viser til Datatilsynet sine nettsider for inngående informasjon om dine rettigheter. 

Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til kundeservice@madebyyou.no

-Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg. 

- Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende. 

- Du kan du be oss slette opplysninger om deg selv. (hvis vi ikke er lovpålagt å oppbevare disse)

- I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg. 

- Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig. 

- Du kan også klage over vår behandling av personopplysninger. Dette gjør du til Datatilsynet. 

7. SIKKERHET 

ALDERSGRENSE 

For å handle hos oss må du være minst 18 år. Men du kan også få en foresatt til å foreta handelen for deg.  

KORTSIKKERHET

Når du handler hos oss i vår nettbutikk blir betalingen behandlet av Klarna,  som er en sikker elektronisk betalingsløsning for Visa og MasterCard/ Eurocard. All kortinformasjon blir oppbevart i henhold til kortselskapenes regelverk. 

Din trygghet og sikkerhet er svært viktig for oss, og med samarbeidspartnere som Netaxept og Klarna, sikrer vi dette. Netaxept er en av de ledende tilbydere av betalingsløsninger for nettbutikker, og er et datterselskap av Nets. Nets og tjeneste Netaxept er sertifisert i henhold til PCIDSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Dette betyr at Nets oppfyller strenge sikkerhetskrav for kort. Standarden er utarbeidet av de internasjonale kort merkene Visa, MasterCard, American Express, JCB og Diners i fellesskap. 

ENDRINGER I ERKLÆRINGEN

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

 

Webdesign og foto: Emilie Neeraas / Combine.
Nettbutikk utviklet av Netpower