Inspirasjons BLOGG

 • Sakte strikk

  Jeg tenker og lurer ofte på hvorfor vi er så opptatt av å effektivisere. Vi er i stadige omstillingsprosesser, men vi gjør det ikke for å bli annerledes. Vi gjør det for å bli mer effektive på det vi allerede gjør. Vi hører stadig at for å henge med i et tøft konkurranse utsatt samfunn, må vi bli mer effektive. Drivkraften virker å være et stadig umettelig behov for å effektivisere.

  Hva med å tenke litt annerledes, ikke prøve å springe fortere i hamsterhjulet. Tiden hvor vi bare forbruker og støtter oss på den industrielle tidsalder er i ferd med å renne ut. Andre preserende utfordringer står for døren, hvordan sørger vi for at menneskeheten overlever i en verden med stadig mindre naturressurser. Er svaret å effektivisere måten vi utnytter naturressursene på? Å effektivisering ved å øke den produksjonen vi allerede kan?

  Jeg tror vi faktisk må ta tiden tilbake, la prosesser og nye tankemåter ta den tiden det faktisk tar. Bygninger og prosesser som har fått lov til å bli til gjennom lang tid får en dyp forankring i oss mennesker for eksempel storslåtte kirker, pyramider eller store kunstverk. Også lovverk som har fått lov til å bli til ved at mennesker bruker tid på å fundere, tenke gjennom, høre og deretter iverksette er mer bestandige og fungerer mange tiår etter at de er innført.

  Jeg tenker på det når jeg velger garn, og når jeg velger mine håndarbeidsprosjekter. Strikking er ikke like artig når jeg prøver å bli fortest mulig ferdig. Å være i prosessen, samtidig som jeg følger med på tiden det tar før arbeidet er ferdig er avstressende. Keep calm and knit slowly!

 • Drivkraften er håndkraften

  Ved å lese denne bloggen vil du forstå mer av drivkraften vår for å dele de 100-vis av fordelene ved å jobbe med hendene.

  Det er et uttrykk som heter "en munn TO ører". Hva med uttrykket "et hode TO hender" . Vi er utstyrt med to hender, de har mennesker til alle tider brukt til å utføre håndtverk. Hvorfor vi i 2015 ikke skulle ha behov for det samme er for oss uforståelig. Vi trenger ikke strikke/sy/hekle av nødvendighet for å ha klær på kroppen. Vi trenger å bruke hendene til å lage noe, for å tilfredsstille den kraften som ligger mellom hånd og hjerne. 60% av hjernens område er knyttet til kun hendene våre! Slutter vi å bruke hendene våre slutter vi å stimulere store deler av hjernen. Denne sammenhengen ser vi ikke når verden rundt oss går raskere og raskere.

  Derfor er vi så opptatt av å fortelle flest mulig at strikking og hekling er medisin for hjernen vår, og da spiller det ingen rolle om du er nybegynner eller erfaren, om det blir hull i genseren eller om du lager ei perfekt kofte.  Det handler ikke om du er ung eller gammel, mann eller kvinne, trendy eller mainstream. Det handler om håndens kraft, fordi du er et menneske.

  Løp langsomt ut for å skaff deg pinner og garn til slow-knitting. Sjekk ut dette slow-knitting prosjektet

2 artikler

Webdesign og foto: Emilie Neeraas / Combine.
Nettbutikk utviklet av Netpower